Hedda 5 år – Hurra!!

På nyttårsaften fyller vår eldste år, og denne gangen var det hele 5 år som ble feiret. Bakst til barnebursdager kommer gjerne i flere omganger, til feiring på selve dagen, noe godt å dele med barna i barnehagen, og for de som er gamle nok til det, barneselskapet. På selve dagen koste vi oss hjemme med litt besøk og vaniljecupcakes med Nonstop, toppet med hvit sjokoladekrem og sommerfugl-strøssel etter ønske fra bursdagsbarnet. 

Vaniljecupcakes med Nonstop

100 g mykt smør

1,5 dl sukker

Piskes hvitt og luftig.

2 egg has i, ett av gangen, rør mellom hvert egg.

3,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

2,5 dl fløte eller melk

1 ts vaniljepaste/ekstrakt eller tilsvarende.

En god neve Nonstop, ta så mye du har lyst på 🙂

Det tørre siktes i, deretter tilsettes fløte/melk og vanilje. Vend inn grovhakket Nonstop til slutt.

Stekes ved 200 g midt i ovnen i 20 min.  

Hvit sjokoladekrem

100 g smør

250 g melis

1 ss vaniljesukker

Pisk lyst og luftig.

Ett egg has i, miks godt.

Smelt og tilsett 100 g hvit sjokolade, og smak til med salt. Kremen kan farges som jeg gjorde med min denne gangen. Denne porsjonen holder til 12 cupcakes med en generøs swirl krem.

  

 Når juleferien var over og det var på tide å komme tilbake til hverdagen og barnehagen fikk den ferske femåringen med seg cupcakes til vennene i også. Cupcakes er så praktisk til slike anledninger, passe porsjon til hver, og mindre gris enn kakestykker, fat og skje osv. Jeg lagde halvt om halvt med vaniljecupcakes (samme oppskrift som over, minus Nonstopen) toppet med jordbærsmørkrem av den syntetiske varianten (samme oppskrift som over, minus hvit sjokolade, og heller tilsatt noen dråper jordbæressens. For en voksnere smak kan man bruke bærpuré), og sjokoladecupcakes (Annas favorittsjokoladekake) med melkesjokoladekrem (samme oppskrift som over, men med melkesjokolade heller enn hvit). 

  

Sist, men ikke minst, det jeg bakte til barnebursdagen med 18 barn fra barnehagen. Hedda er veldig glad i serien Winx som går på Netflix, og ville ha Winxkake til bursdagen. Siden detaljerte feer og diverse ble litt heftig å skulle modellere, ble det spiselig bilde i tillegg til litt marsipanpynt. Jeg prøvde å si at klossene var mest for babykaker, men det var ikke bursdagsjenten enig i. Kaken er Annas favorittsjokoladekake med melkesjokoladekremen fra tidligere i innlegget og Nonstop. Trekk i marsipan.  

    
 
I tillegg lagde jeg vaniljecupcakes (oppskrift tidligere i innlegget) med rosa ostekrem og sukkerperler.

Ostekrem:

100 g smør

300 g melis

1-2 ss vaniljesukker

Piskes lyst og kremet. 

200 g kremost has i, miks minimalt etter at denne er i. Smak til med salt og sitronsaft.
   
Vel blåst bursdag for denne gang, og hipp hurra for Hedda!

Stine 🙂

 

Legg igjen en kommentar