Velkommen til verden, Alva!

Du er kanskje ikke superimponert over din treige tante som først publiserer dette innlegget når du har blitt tre måneder, men bedre sent enn aldri 😉 I slutten av desember ble altså lille Alva født, og da jeg skulle kjøre den nybakte familien hjem fra sykehuset tok jeg med en velkomstkake. Kaken ble laget i en fei den formiddagen hun ble født siden de ville hjem samme dag, så noen enkle løsninger ble det!

Jeg bakte en saftig vaniljekake etter oppkrift herfra:

Vaniljekake

Den ble fylt med vaniljeostekrem, ostekrem tilsatt smeltet Fox, og rørte jordbær. Pynt i marsipan. Jeg tok meg ikke tid til å trekke kaken, så den er kledd med samme ostekrem sprøytet med tip 1M. 

 Bare en liten advarsel, Fox smaker godt, men egnet seg ikke veldig godt til dette, siden den var for varm når den var flytende nok, og for hard til å mikse inn når den var kald nok, så fikk litt Fox-biter i kremen. Helt okei det altså, men skal man ha en glatt, fin krem med Fox vil jeg heller anbefale en fløtebasert variant hvor karamellene smeltes i fløten og avkjøles før det piskes opp. Skal man lage ostekrem med sitron er et greit alternativ å lage lemoncurd som kam mikses oppi 🙂 

Vaniljeostekrem

100 g smør
300 g melis
1-2 ss vaniljesukker (for ekstra god vaniljesmak kan dette byttes ut med vaniljepaste, ca 1 ts)

Piskes lyst og kremet. 

200 g kremost has i, miks minimalt etter at denne er i. Smak til med salt og sitronsaft. Jeg doblet oppskriften denne gangen siden jeg skulle ha krem både inni og utenpå.
   
    
   
Hipp hurra for Alva! Stas med baby ❤ 

Stine 🙂 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s