Lemon meringue-cupcakes

Jeg følte meg sååå kreativ når jeg tenkte på dette. Et kjapt Googlesøk fikk meg utav den boblen, vi er visst flere som har tenkt på denne kombinasjonen 😉 Men det stoppet meg selvsagt ikke for å lage min utgave. Her kommer oppskriften:

Lemon meringue-cupcakes 

Sitroncupcakes:

100 g mykt smør

1,5 dl sukker

Piskes hvitt og luftig.

2 egg has i, ett av gangen, rør mellom hvert.

3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

0,5 ts salt

2,5 dl fløte el melk
1 ts vaniljepaste/ekstrakt eller tilsvarende.

Saften og skallet (ikke få med det hvite) fra 0,5 sitron.

Det tørre siktes i, deretter fløte/melk og vanilje. Til sist tilsettes sitronsaft og -skall.
Fordel røren i 12 cupcakeformer plassert i et cupcakebrett. Stek i ca 20 min på 200 grader midt i ovnen. 

Lemoncurd: 

75 g sitronsaft

Skall av en halv sitron

3 eggeplommer

85 g sukker

125 g smør

Alt utenom smøret has i en gryte på middels varme til det tykner. Rør godt hele tiden! Trekk så gryten av varmen og tilsett smøret (kaldt, delt i terninger). Rør til alt er glatt og blandet sammen. Avkjøl helt.

Marengs:

3 eggehviter

160 g sukker

Noen dråper sitronsaft

1/4 ts salt

Pisk eggehviten til den begynner å skumme, tilsett så sukkeret gradvis, ca en ss om gangen. Når alt sukkeret er i tilsettes salt og sitron. La maskinen gå på medium-høy hastighet til marengsen er blank og stiv.

Montering:

Ha lemoncurd i en sprøytepose med en medium rund tip, jeg brukte Wilton nr 12. Stikk denne ned i midten av hver cupcake og trykk mens posen langsomt dras oppover. Topp hver cupcake med marengs, jeg laget en swirl med Wilton 1M. Til slutt brukte jeg en gassbrenner for å «svi av» toppen. Jeg gikk inn for å fremheve mønsteret etter sprøytetippen med brenneren. 

   
   

Disse ble veldig, veldig gode! Perfekt for meg som er glad i friske og syrlige smaker. Det ble for mye marengs, så jeg vil anbefale å lage litt mindre porsjon enn jeg gjorde, det halve holder nok! Min løsning på dette ble imidlertid pikekyss 🙂

  
Innlegg om helgens dåpskake kommer straks, stay tuned 🙂

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s