Sitroncupcakes med marengstopping 

En enkel variant av lemon meringue dette. Smakskombinasjonen syrlig-søtt er skikkelig god. Jeg brukte min vanlige vaniljecupcake-oppskift og tilsatte revet skall og saft fra en sitron for å oppnå friskheten i bunnene. Toppingen er denne fra Passion4baking:

http://en.passionforbaking.com/blog/2013/06/29/angel-feather-icing-3/

   
 
Disse ble veldig gode, selv om de ikke kan måle seg med lemon meringue-cupcakesene jeg har laget tidligere, med lemoncurd-kjerne og flambert marengstopp. Men definitivt et godkjent hurtigalternativ. Og toppingen er sååå grei å sprøyte pent! 🙂

Stine 🙂

Reklame

2 kommentarer om “Sitroncupcakes med marengstopping 

  1. Hei Stine. Når Passion For Baking sier at hun bruker liquid glucose, vet du hva dette tilsvarer i Norge? Jeg suger nok på Google fordi dette finner jeg ikke ut. Jeg ser noen foreslår syrup.

    • Heisann. Flytende glukose får man i Norge også. Jeg har et spann på type 15 kg kjøpt på Pals, men vet Meny/Obs og andre større butikker fører små glass, mener de er fra de. Oetker. Lys sirup gjør i de fleste tilfeller samme nytten, men siden glukose er helt gjennomsiktig blankt, og sirup er lys gulbrun blir ikke resultatet helt likt på farge, kan få et svakt gulskjær, ikke helt kritthvit marengs feks. Men det er et helt ok alternativ, og billigere også. Vet det finnes hvit sirup (som er blank) i Sverige, men usikker om man får den i Norge, den vil være et godt alternativ også. Men som sagt, lys sirup duger 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s