Cupcakes og porsjonssuksessterte til besøk

I helgen fikk vi besøk av ei venninne og hennes forlovede, de er min type folk som er veldig glad i kake, det er kjekt! Så da bakte jeg to typer småbakst til kaffekosen. 

Først laget jeg vaniljecupcakes toppet med dus lilla swiss meringue buttercream. Oppskrift på kremen finnes bl.a her:

http://ingridmariewidvey.com/2012/02/28/oppskrift-swiss-meringue-buttercream/

Jeg hadde både salt og sitron i min (Same procedure as every year, James!) 

  
Jeg lagde også suksessterte i porsjonsbiter. Brukte den samme oppskriften jeg pleier:

http://www.krem.no/hjem/suksessterte

Men i stedet for en stor form, hadde jeg røren i en sprøytepose og sprøytet to streker på rundt ti cm tett inntil hverandre. Sprøytet så to streker til oppå de første to for å oppnå ønsket høyde. Stekte på samme temperatur som vanlig, men satte timeren på halv steketid (15 min), og fulgte nøye med noen minutter til etter dette. Tok rundt 20 minutter totalt i min ovn, men pass på, ovner er forskjellige og det er bedre å begynne med litt kortere tid og ha kontroll 😉 Når de var ferdig stekt avkjølte jeg dem på rist før jeg toppet med kremen sprøytet på med tip 1M, og pyntet med litt smeltet sjokolade. Nam. Suksessterte er sååå godt. Kremrestene ble spist med skje rett fra bollen. Neida. Joda….

   
 
Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s