Regnbuekake

Hedda på tre år var som sagt ganske misfornøyd med at pappa fikk med seg den fargerike skolekaken fra forrige innlegg på jobben. Jeg lovet henne en spesiell kake vi kunne kose oss med hjemme, og landet på en kake jeg lenge har tenkt at jeg har lyst til å prøve, men ikke somlet meg til: Regnbuekake! Denne fargesprakende kaken må jo være alle ungers drøm, men jeg må innrømme at den for meg føltes litt unaturlig å spise med så sterke farger, kanskje spesielt blått og lilla føles «feil» i mat. Men det smaker jo det samme av alle bunnene. Når man lager en kake som har så mange og sterke farger er det veldig viktig å bruke konsentrert farge så man slipper merkelig bismak. Jeg bruker gelefarger fra Wilton, med disse trenger man bare bittelitt for å få sterk farge.

Jeg tok ikke så mange bilder underveis, men prosessen var ikke veldig avansert, laget lys vaniljekakerøre og delte den likt på seks skåler (skippet indigo) og tilsatte farge. Så stekte jeg to og to bunner. Lot dem avkjøle seg mens jeg laget frostingen, som denne gangen ble swiss marengue buttercream. Deretter monterte jeg alle lagene med et tynt lag glasur i mellom. Klarte å bomme på rekkefølgen på fargene, tenkte ovenfra og ned, og nedenfra og opp samtidig, og da gikk det bare i surr. Oransje og gult skulle altså byttet plass! (Jeg er offisielt ikke «smarter than a fifth grader» 😉 ) Her er i alle fall de bildene jeg tok da jeg laget denne kaken:

20140624-182935-66575530.jpg
Røre klar til å stekes, rød og oransje allerede i ovnen.

20140624-183009-66609392.jpg
Ferdig kake, dekket av frosting og masse fargerike sukkerperler.

Og en titt inni, denne kaken er tross alt mest spennende på innsiden:

20140624-183118-66678646.jpg

Jeg må innrømme at jeg synes denne kaken var ganske kjedelig på smak, dersom jeg skal lage den igjen en dag kommer jeg til å eksprimentere litt med ulike smakstilsetninger i de ulike bunnene, kan tenke meg den smaker mer spennende med litt frukt og bær eller noe.

Nå skal jeg straks i gang med mitt neste prosjekt, en «takk for meg»-kake til avdelingen til Hedda i barnehagen, hun er nemlig blitt så stor at hun skal flytte på storbarnsavdeling etter sommeren! Fortsettelse følger – blir nok et innlegg i løpet av morgendagen.

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s