Lyserosa dåpskake med masse detaljer til Marie

Dåpskake nummer 2 denne helgen var en lyserosa drøm av en kake, skulle jeg laget kaken til mine egne barn om igjen med den ekstra erfaringen jeg har fått i det siste, ville jeg nok ha laget noe liknende denne kaken: lys, dus, jentete, med masse roser, blomster, sommerfugler, skimmer og perler: en skikkelig prinsessekake 🙂 Mammaen til Marie sendte meg et bilde av en kake hun ønsket seg som hun hadde funnet på Iselins kaker, så har gjort mitt beste for å gjenskape denne. Hun ville også ha med en liten kosekanin 🙂

Denne kaken består av to etasjer, den største er vaniljekake med lemoncurd og bringebærmousse, samt friske bringebær. Den minste er sjokoladekake med sjokoladeganache, salt karamellsaus og hakket daim – nam! Trekk og pynt er av sukkerpasta.

Jeg tenkte jeg kunne legge ut oppskriftene på lemoncurd og salt karamellsaus dersom noen vil lage dette selv.

Lemoncurd
115 ml sitronsaft
2 ts revet sitronskall (ikke få med det hvite)
75 g sukker
4 eggeplommer
60 g smør

Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk over vannbad til den tykner. Jeg hadde inntrykk av at dette skulle gå fort, men jeg rørte vel i nærmere 30 minutter før den fikk ønsket konsistens. Men du verden så godt når det er ferdig 🙂 Denne oppskriften har jeg funnet på Passion4baking-bloggen, og den holdt akkurat til et godt lag i en kake på 28 cm.

Salt karamellsaus
150 g fløte
100 g sukker
0,5 ts vaniljepaste
40 g smør
2 (store) klyp salt

Varm fløten sammen med vaniljepasten i en liten gryte samtidig som du smelter sukkeret på medium varme, det skal bli lysebrunt, det er ikke godt om den blir for mørk. Ikke rør mens det smelter. Når sukkeret er helt smeltet tømmer du den varme fløten over og rører godt til det er helt blandet. Sett blandingen i kjøleskapet i ti minutter, så det kjøler seg litt ned (det er fortsatt ganske varmt…) ta det så ut igjen og rør inn romtemperert smør og saltet. Avkjøl helt. For en saltelsker som meg er denne sausen helt fantastisk. Oppskriften er funnet hos bloggen Cakeplease, og den kan virkelig anbefales! 🙂

Her kommer noen bilder av dagens kake, både helhet og detaljer:

IMG_6370.JPG

IMG_6371.JPG

IMG_6369-1.JPG

IMG_6372.JPG

IMG_6377.JPG

IMG_6376.JPG

IMG_6378.JPG

IMG_6373.JPG

IMG_6348.JPG

IMG_6353.JPG

Gratulerer med dagen til Marie og familien, håper kaken faller i smak!

Stine 🙂

Reklame

8 kommentarer om “Lyserosa dåpskake med masse detaljer til Marie

  • Jeg har tatt utgangspunkt i teknikken som demonstreres i Edna de la Cruz sine filmsnutter på Youtube, veldig gode og lærerike filmer. Kjapt oppsummert lager jeg først en liten kjegle til midten, lar den tørke litt før jeg dekker den med ett blad. Jeg bruker rosebladsutstikker til ett og ett blad, tynner og krøller dem i kantene med en balltool. Deretter monteres to blader til, overlappende. Så tre, deretter fem, og tilslutt syv blader (hvis du skal ha en stor rose). Vanskelig å forklare ser jeg, men se gjerne Youtube-filmene jeg nevnte, da skjønner du hva jeg mener 😉

   http://m.youtube.com/watch?v=qqiNRkSQLf8

   • Tusen takk. Min søster ønskte å ha helt lik kake. Jeg er ikke flink som deg. Lager du til deg selv eller til andre også?

    Takk igjen

   • Så hyggelig å høre at hun ville ha lik kake 🙂 jeg baker noe for andre, men nå har jeg en liten pause fra bestillinger og baker kun til privat bruk og til venner og kjente. Du klarer nok å lage noe liknende hvis du setter av nok tid, det er mye pirk, og tar lang tid, men det er veldig givende når man får det til 🙂 Hvis du ikke vil bake selv finnes det en gruppe på facebook hvor man kan komme i kontakt med folk som tar oppdrag «kan du bake til meg??» 🙂

  • Hei, tusen takk og beklager sent svar, bloggen er ikke veldig aktiv lenger. De største og tyngste kan man feste med en tannpirker eller avknukket grillspyd. De minste festes med spiselig lim. Jeg begynner alltid nederst så de hviler på hverandre😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s