Grunnstoffenes periodesystem

Ok, dette er en kake for spesielt interesserte. I dag har jeg bakt til min lillesøster og hennes studiekamerater, som hun har invitert på kakefest i morgen. Siden de studerer realfag ble vi enig om at et tema som reflekterte dette kunne være kult. Etter å ha forkastet en del idéer om molekyler, bucky balls (?) og litt diverse jeg ikke aner hva betyr, landet vi på noe ganske elementært (haha): det periodiske system.

Til studentene har jeg laget Annas favorittsjokoladekake med oreokrem, grovhakket oreokjeks, melkesjokoladekrem, og trekk og pynt i marsipan. Til dette temaet passet det ikke så godt med rund form, så jeg landet på en liten rektangulær langpanne. Jeg var litt spent på trekkingen siden jeg ikke har gjort det på firkantede kaker før, men det gikk veldig greit 🙂

Siden jeg veldig ofte lager sjokoladekake, lager jeg også ofte sjokoladesmørkrem. Den er god som fyll, men ikke minst super som dik og underlag for trekk. Oppskriften på denne kan være grei å ha!

Sjokoladesmørkrem
200 g mykt smør
500 g melis (kan hende man må slumpe i litt ekstra for ønsket konsistens)
2 egg
0,5 ts vaniljepaste (eller en god ts vaniljesukker)
1-2 ts salt
200 g smeltet sjokolade

Begynn med å piske smør og melis hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen og visp mellom hvert egg. Tilsett vanilje og salt, rør litt til, men ikke så mye at kremen blir for bløt. Smelt sjokoladen, jeg pleier å kjøre den i mikroen i korte intervaller og rører godt så den ikke svir seg. La sjokoladen avkjøles litt og tilsett den til smørkremen, juster evt. med litt ekstra melis om den er litt løs. Mmm, ferdig! Kremen kan forresten brukes uten den smeltede sjokoladen også, om man vil ha plain smørkrem.

Tilbake til dagens kake. Denne er ganske enkelt dekorert med periodesystemet. Altså 118 små marsipanfirkanter som jeg har skrevet med spiselig tusj på. Også teksten øverst er skrevet med spiselig tusj. Jeg kjente det kriblet litt i fingrene etter å hive på sommerfugler, skimmer og blomster, men nøyde meg med to Ag-perler *smart-poeng*. Det enkleste er ofte det beste, og ryddigheten i denne kaken appellerer til meg. Her er noen bilder:

IMG_6482.JPG

IMG_6480.JPG

IMG_6479.JPG

IMG_6481.JPG

Bon appétit, folkens, jeg håper kaken smaker. I morgen kommer innlegg om kaken jeg har begynt på i kveld: Liverpool-bursdagskake.

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s