You’ll never walk alone – bursdagskake med Liverpool-tema til Tobias og Jørgen

I dag har jeg laget kake til en liten gutt og pappaen hans som begge har bursdag denne helgen. De ønsket seg en kake med logoen til favorittfotballaget: Liverpool.

Under lokket på denne kaken finner man Annas favorittsjokoladekake med ett lag luftig sitronkrem som består av lemoncurd vendt inn i litt fløtekrem, og ett lag jordbærmousse. Dik og oppsmøring er melkesjokoladesmørkrem. På kaker med så løst fyll er dik ekstra viktig for å unngå at fyllet tyter ut overalt. Trekket og pynten er marsipan, og logoen er et spiselig bilde.

Jeg bruker ofte bærmousser av ulike slag i kakene mine, og her kommer oppskriften jeg bruker til det:

Bærmousse
175 g bær av valgfri type
40 g sukker
1 ss sitronsaft
2-2,5 plater gelatin (ser an hvor våt bærpureen blir)
2 dl kremfløte

Bær, sukker og sitronsaft moses til puré. Denne kan siles fri for frø, jeg bruker ofte friske bær oppå moussen og da har det ikke noe for seg. Gelatinplatene legges til bløt i vann i 5-10 minutter. Varm en liten skvett av puréen i en gryte og rør inn gelatinplatene når de er myke (vri ut vannet først), la avkjøle (men ikke stivne). Pisk krem og vend inn resten av bærpuréen. Når den lille skvetten med puré og gelatin har kjølt seg ned røres dette inn. Sett kaldt og la stivne. Denne porsjonen holder til ett generøst lag mousse i en kake på 26 cm, skal du ha to lag mousse må oppskriften dobles. Veldig friskt og godt, og anbefales på det varmeste 🙂

Tilbake til Liverpool-kaken. Dekoren er enkel og stilren, og midtpunktet er det spiselige bildet med logoen, resten av pynten tar opp igjen farger fra denne. Rundt bildet har jeg laget en ramme av røde perler, og langs kanten på kaken står navnene på bursdagsbarna. Nede ved brettet har jeg sprøytet «gress», og i gresset har jeg lagt noen sjokoladefotballer. Brettet har fått den obligatoriske påskriften «You’ll never walk alone». Her er noen bilder:

IMG_6485-1.JPG

IMG_6491-1.JPG

IMG_6484-2.JPG

IMG_6486-1.JPG

IMG_6488-1.JPG

IMG_6487-1.JPG

Gratulerer med dagen begge to, jeg håper kaken faller i smak.

Bloggen blir ganske aktiv de neste dagene, jeg skal lage fire bursdagskaker og én kake til navnefest denne uken – vil du være med så heng på!

Stine 🙂

Reklame

9 kommentarer om “You’ll never walk alone – bursdagskake med Liverpool-tema til Tobias og Jørgen

    • Takk😊 det er engangsfat ja, papp. Jeg har bestilt dem på cacas og søtesaker tidligere, de er av merket Wilton. Det er en stund siden sist, så vet ikke om de fortsatt har, men regner med det👍🏻

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s