Fotball og Frost, to bursdagskaker til Live

I dag har jeg sendt avgårde to bursdagskaker til en jente som fyller 7 år. Hun er glad i fotball, og ville derfor ha en fotballkake, men i stedet for den typiske svarte og hvite ville hun ha en jentefotball. Hun er visst også hektet på Frost-filmen, som de fleste andre unger for tiden, så hun skulle få en Frostkake også 🙂

Fotballen er laget av sjokoladekake med sjokoladesmørkrem, trukket og pyntet med marsipan. For å få den runde formen har jeg stekt bunnene i runde stålboller, også skåret til litt ekstra for å få den akkurat som jeg ville ha dem. Har brukt en femkantet utstikker for å lage de rosa rutene, og bursdagsbarnets navn og alder måtte selvsagt være med. Gresset rundt fotballen er grønnfarget smørkrem, og siden kaken skulle være litt jentete har jeg tatt med et par blomster og en sommerfugl.

Her er noen bilder:

IMG_6583.JPG

IMG_6584.JPG

IMG_6585.JPG

Frostkaken er en gulrotkake med ostekrem og marsipan. Gulrotkake er utrolig saftig og godt, og jeg tenkte å dele oppskriften jeg bruker. Jeg aner ikke hvor den stammer fra, tror kanskje min mor har funnet den i et blad en gang..? Uansett, here goes:

Gulrotkake
4 egg
3 dl sukker
3 dl mel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl rapsolje
5 dl finraspet gulrot
150 g valnøtter (kan sløyfes, men gir veldig god smak og tekstur)

Pisk eggedosis, det tørre vendes inn sammen med oljen, og gulrøttene (og evt valnøtter) røres inn til slutt. Stekes ved 200 grader i ca 15 minutter (langpanne). Jeg stekte denne i rund springform på 24 cm, så jeg brukte rundt 175 grader i ca 25 minutter. Sjekk med kakenål. Dette blir en veldig saftig og smakfull kake som holder seg godt, og smaker himmelsk med masse ostekrem. Enjoy!

Dekormessig er kaken veldig lik den forrige Frostkaken jeg laget, med spiselig bilde, glitter og snøkrystaller:

IMG_6567.JPG

IMG_6565.JPG

Nå skal jeg i gang med pyntingen av ukens tredje og siste Frostkake, og få stekt et par kakebunner til helgens navnefestkake.

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s