Søte pikekyss med søtere pike

«Mammaen min er kakebaker. Hun baker kaker hver dag, fra morgen til kveld!» Forteller Hedda (3,5 år) stolt til de fleste hun prater med. Hun vil også bli kakebaker når hun blir stor. Og det må vi jo støtte oppunder og la henne øve 😉 Derfor ble deler av gårsdagen tilbragt på kjøkkenet med en veldig ivrig medhjelper og masse kliss. Vi har nemlig laget pikekyss, det er lett å lage, få ingrediener, og det er veldig gøy for små bakeassistenter å få sprøyte marengs med sprøyteposer og pynte etterpå. Vi brukte en helt enkel oppskrift:

Pikekyss

230 g eggehviter (pass på å ikke få med det minste gult)
125 g vanlig sukker
125 g melis
Farge (vi brukte rosa, etter assistentens ønske)
Evt. perler/strø eller annen pynt

Det kan være lurt å begynne med å tørke over bakebollen med litt eddik når man skal lage marengs. Fettrester i bollen gjør nemlig at eggehviten ikke stivner. Eggehvitene og halvparten av sukkeret piskes til det skummer, da tilsettes resten av sukkeret gradvis. Når blandingen er stiv (dette tar noen minutter) siktes melisen i. Pisk videre til marengsen er glatt, blank og stiv. Sprøyt på bakepapir, evt. pynt med perler som vi gjorde, og «stek»/tørk på varmluft 70 grader i omtrent fire timer.

Her er min flotte bakeassistent i aksjon, konsentrerer seg om sprøyteteknikken 😉

IMG_6715.JPG

Og her er det ferdige resultatet:

IMG_6727.JPG

IMG_6726.JPG

IMG_6728.JPG

IMG_6729.JPG

IMG_6725.JPG

Nam! Veldig gode, og smelter på tungen. Tør ikke tenke på hvor mange som bare «forsvant» i går…

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s