Deilige vafler til søndagens kaffebesøk

Her kommer et kjapt innlegg om dagens bakst før jeg tar for meg innlegget om dåpskaken jeg lagde til i dag. Vi fikk spontant kaffebesøk i ettermiddag, og det er alltid kjekt å kunne by på noe fersk bakst. Denne gangen landet vi på vafler. Som tidligere nevnt er jeg veldig svak for
vafler, lapper og gjærbakst, så jeg setter alltid pris på en unnskyldning til å lage slikt 😉

Jeg bruker alltid samme oppskrift når jeg lager vafler. Nå er vafler egentlig noe som enkelt kan slumpes, men jeg er en nøyaktig person, og liker å følge oppskrifter.

Vafler

8 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss kardemomme
0,5 ts vaniljepulver (kan sløyfes eller erstattes med ekstrakt eller paste)
8 dl melk
10 egg
200 g smeltet smør

Rør sammen det tørre, tilsett melken gradvis og rør nøye for å bli kvitt klumper. Tilsett eggene (visp dem gjerne sammen på forhånd), og ha i det smeltede smøret til slutt. La svelle i 20-30 minutter. Røren tåler også godt å stå i kjøleskapet om man vil lage den god tid i forveien, eller har røre til overs. OBS! Dette blir en stor porsjon (ca 22 vafler fikk vi, men dette er avhengig av vaffeljernets størrelse), kan med fordel halveres om dere ikke er mange. Smaker aller best nystekt og litt sprø i kantene 🙂 Jeg gjorde en liten vri på noen av dem, tok til av litt røre i i to skåler og tilsatte en god ss kakaopulver og hakket melkesjokolade i den ene, og deilige skogsblåbær i den andre, så fikk vi flere typer vafler. Laget også noen hvor jeg tok litt vanlig røre og litt sjokoladerøre i jernet samtidig. Nam nam!

IMG_7026.JPGIMG_7029.JPG

IMG_7027.JPG

IMG_7025.JPG

Spises som de er (min favoritt, jeg er enkel sånn), eller med ditt favorittilbehør; rømme, syltetøy, sukker, smør, brunost, eller annet du måtte like 🙂

Innlegg on dagens dåpskake kommer straks!

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s