Hvit og lys turkis dåpskake med ugle og polkadots til Trym

Søndagens dåpskake var til lille Trym. Mammaen til Trym ønsket en kake liknende kaken jeg bakte til Elliot for et par uker siden, men med en ugle og mer turkis fargetone. Hun sendte meg bilde av bordkortene som hadde mørkere turkis prikker, og jeg tenkte det kunne være stilig å ta dette opp igjen i kaken.

Kaken er en klassisk hvit dame med Nettbakerens sukkerbunn, rørte bringebær og fløtekrem, trukket og pyntet i marsipan. Dagens tips fra meg til slike kaker er laktosefri fløte. Den blir litt stivere og stødigere når man pisker den, og det er veldig greit når man skal lage «pyntekaker» med kremfyll. At holdbarheten er mye bedre er også en bonus. Jeg bruker en liten klyp cream of tartar når jeg pisker krem til kakefyll, dette bidrar også til økt stabilitet.

Dekoren på denne kaken består av rutemønster med perler, blomsterfall av småblomster, navneklosser, noen sommerfugler med perler på, et bånd med polkadots nederst rundt kaken, og en uglefigur. Slike figurer tar tid å lage, og må gjerne lages etappevis, men det er den delen av kakebakingen jeg liker best; å pusle med småting, lage blomster og figurer, og pynte 🙂

Her kommer noen bilder:

IMG_6972.JPG

IMG_6973.JPG

IMG_6971.JPG

IMG_6974.JPG

IMG_6982.JPG

IMG_6980.JPG

IMG_6981.JPG

IMG_6979.JPG

IMG_6983.JPG

Gratulerer så mye med den store dagen din, Trym. Jeg håper dere alle hadde en fin feiring og koste dere med kaken.

Denne uken er det primært forberedelse av pynt til bryllupskake som står på programmet, men dere skal ikke se bort fra at det blir noe småbakst til husbruk likevel 🙂

Stine 🙂

Reklame

2 kommentarer om “Hvit og lys turkis dåpskake med ugle og polkadots til Trym

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s