Fristende franske makroner med ostekrem

Hvem bestemte at man liksom skal starte et nytt og bedre liv på mandager egentlig? Tydeligvis noen som ikke skjønner at mandag er en perfekt dag for å feire at man har hatt en fin helg, trøstespise fordi man har en lang uke foran seg, eller bare lage makroner fordi man føler for det. Slanke seg kan man begynne med neste mandag 😉

Siden jeg er hjemme i mammapermisjon har jeg nok mer tid til baking enn de fleste, og det utnyttes til det fulle. Til både glede og fortvilelse for min mann som er veldig glad i kaker, men ikke har så veldig god selvkontroll og gjerne vil leve sunt. I dag har jeg altså bakt franske makroner. Disse er gode. Farlig gode. Bare prøv selv:

Franske makroner

200 g mandelmel (IKKE fettredusert, det funker ikke. Bruk malte mandler, kan fint kjøpes ferdig, bare få riktig type!)
400 g melis
220 g eggehvite
8 ss sukker
0,5 ts vaniljepulver
Farge etter ønske

Mandelmel og melis blandes og siktes i en bolle. I en annen bolle pisker man eggehvitene mens man gradvis tilsetter sukkeret. Piskes til blank marengs. Nå kan man ha i farge om man ønsker det, jeg har brukt «pink» fra Sugarflair. Så vendes mel og melis i. Ta gode tak med slikkepotten til alt er godt blandet. Nå er det viktig at røren mikses til riktig konsistens, jeg så Pascal demonstrere riktig konsistens på Hele Norge baker en tid tilbake, han sa at når røren rant i en jevn stråle fra slikkepotten og ned i bollen er den ferdigblandet, hvis den faller i «klatter» må man jobbe mer med den. Sjekk jevnlig, for om man mikser for mye blir røren for løs og vil bare flyte utover når man skal sprøyte den ut. Når man har fått riktig konsistens sprøyter man sirkler på bakepapir eller makronmatte. Jeg bruker det siste, og synes det er helt supert for å få alle makronene like store og jevne. La tørke i en times tid til de har fått skorpe på toppen. Stekes i ca 14 minutter midt i ovnen på 150 grader. La dem ligge litt før de fjernes fra matten og legges på en rist. Når de er helt kalde kan de fylles etter ønske, jeg har brukt ostekrem i dag.

Ostekrem

50 g smør
200 g smøreost
300-400 g melis til riktig konsistens
1 ss vaniljesukker
Et klyp salt
En skvett sitronsaft
(Ja, jeg vet, uspesifikke mål på de siste to, men dette er en smakssak, og jeg tar litt og litt til jeg synes den smaker riktig)

Smør, vaniljesukker og melis vispes hvitt. Tilsett smøreost og smak til med salt og sitronsaft.

Her er noen bilder jeg knipset underveis:

Makroner til tørk
IMG_7048.JPG

Ferdig stekt!

IMG_7047.JPG

IMG_7050.JPG

Fylles:

IMG_7052.JPG

En hel haug, hele 72 stk, ferdige makroner:

IMG_7054.JPG

Og til sist et bilde av makronene klare til servering på det fine stettfatet jeg fikk fra min bestemor i sommer:

IMG_7060.JPG

Nam-nam-nam! God mandag her i huset i alle fall 🙂 Men siden det er hakket for mange makroner til at familien Isaksen Husøy kan spise dem opp alene sender vi nok noen med gubben på jobb i morgen. Enjoy 🙂

Ha en fortsatt fin kveld!

Stine 🙂

Reklame

3 kommentarer om “Fristende franske makroner med ostekrem

  1. Tilbaketråkk: Friske franske makroner med sitronkrem | Stines kaker

  2. Tilbaketråkk: Makron-bonanza | Stines kaker

  3. Tilbaketråkk: Bringebærmakroner og kanelbollens dag | Stines kaker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s