Saftig sitronkake med syrlig glasur

Hehe, okei, den var med vilje. Tror det skal holde hardt å finne bokstavrim i alle titlene mine 😉 Men i dag har jeg altså vært så «bestemor» at jeg har bakt formkake. Noe må man jo ta seg til når høstværet herjer utenfor, og varmen fra ovnen og lukten av fersk kake gjør dagen mye koseligere. Jeg er veldig glad i sure ting, og elsker smaken av sitron, så i dag har jeg laget en saftig formkake med masse frisk sitron. Jeg fant en oppskrift på nett og endret den litt etter egen smak, og den ble altså slik:

Sitronkake

130 g smør
170 g sukker
3 egg
1 ts vaniljepaste
0,5 ts salt
Skall fra to sitroner, pass på å bare få med det gule, det hvite smaker beskt)
0,5 dl sitronsaft
100 g vaniljekesam
200 g hvetemel
2 ts bakepulver

Smør og sukker piskes hvitt, eggene tilsettes ett og ett, pisk godt mellom hvert egg. Ha i vaniljepaste (kan erstattes med ekstrakt, vaniljestang eller vaniljesukker), salt, sitronsaft og skall, og vaniljekesamen (kesamen setter god smak, og gjør kaken saftigere). Miks sammen, og tilslutt har man i mel og bakepulver, dette bør siktes først. Stekes midt i ovnen i 45 minutter på 180 grader. Når kaken er ferdig kan du stikke små hull i toppen og skvise en halv sitron over toppen, dette gir masse god sitronsmak og gjør kaken enda mer saftig. La avkjøles helt på rist. Nå kan den nytes som den er, eller ha over glasur, jeg brukte en helt enkel glasur laget av melis og 50-50 vann og sitronsaft. Pyntes med strøssel, sitronskall, eller hva man nå måtte ønske. Jeg brukte noen gule sukkerperler 🙂

IMG_7071-1.JPG

IMG_7073-0.JPG

IMG_7075-1.JPG

Nyt!

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s