Påskekake med påskehare på påskefjellet

Nå har vi kommet oss til fjells, nærmere bestemt hytten til mine foreldre på Hovden. Her er det masse snø og værgudene har lovet oss en ganske så gnistrende påske, hurra for det 🙂 Men jeg tar ikke ferie fra bakingen, det er jo så gøy å utnytte høytidene til å lage nye ting, og med noen ekstra kakemunner å mette er det en perfekt anledning til å diske opp med både det ene og andre her oppe. En annen artig ting er å utfordre seg selv litt, hytten er på ingen måte enkel, men når man kommer fra et kjøkken som bugner av hjelpemidler og duppeditter føler man seg plutselig på gyngende grunn når man kommer til enklere utstyrt kjøkken: «hvor er silikonmatten hen? Er det ingen spatula her? Og hvordan skal jeg liksom smøre opp en kake uten dreiebrett? Kenwood, jeg savner deg!» Hehe! Jeg hadde safet litt og tatt med et par sprøytespisser, noen farger og litt marsipan jeg hadde farget hjemme, samt vulgære mengder Kvikklunsj, tilbud i påsken vet dere 😉 

Kaken jeg laget i dag er en Annas favorittsjokoladekake med melkesjokoladekrem og appelsincurd for påskestemningen sin skyld. Pyntet med Kvikklunsj, marsipan, mandelegg, og en gul sløyfe. Mamma mente det var en artig måte å spise appelsin og Kvikklunsj på – en moderne klassiker, rett og slett 😉 

   

     

Riktig god påske så lenge, så kommer jeg tilbake med mer påskebakst de neste dagene, jeg har flere bakeplaner her i winter wonderland 🙂

Stine 🙂

Reklame

4 kommentarer om “Påskekake med påskehare på påskefjellet

 1. Hei Jeg tenkte å lage en slik kake til søndagen – 11 års dagen til datteren min :O) Kunne jeg fått oppskriften med deg?? :O) :O) Og hvordan klarte du å lage «gresset» . Kaken din var nydelig og superkul :O) :O)

  • Heihei, så kjekt! Tusen takk for det! Her har jeg brukt en saftig og god sjokoladekake, Annas favorittsjokoladekake:

   http://www.hanneskaker.com/annas-favoritt-sjokoladekake/?print=1
   Den er ganske mørk, så om barna liker den mildere kan du bytte ut deler av kakaoen med oboy-pulver 🙂

   Fylt med appelsincurd og melkesjokoladekrem, men du kan jo fylle med hva du vil, mistenker at appelsincurd ikke er en slager med 11 åringer? Min fireåring likte ikke i alle fall. Men oppskrift på curd finnes uansett her:

   http://en.passionforbaking.com/blog/2012/01/01/lemon-curd-3/
   Denne er med sitron, men du kan lage med hva du vil, jeg presset appelsiner og brukte saften (sammen med en dæsj sitron for syre).

   Melkesjokoladesmørkrem:
   200 g mykt smør
   500 g melis
   1 ss vaniljesukker
   Piskes hvitt og luftig
   2 egg has i, ett av gangen og miks mellom hvert.
   200 g smeltet melkesjokolade (ikke for varm) mikses inn.
   Smak til med et klyp salt.

   Her er kaken delt i tre, et tynt lag appelsincurd smurt på med sjokoladekremen oppå imellom hvert lag. Sjokoladekremen også rundt kaken til feste for Kvikklunsjen. Gresset på toppen er smørkrem (tok av litt fra oppskriften over FØR jeg hadde i sjokoladen, da er den helt lys, og farget grønn). Gresset lages med en sprøytetip med masse små hull, den heter Wilton 233 🙂 du kan evt bruke marsipan/sukkerpasta og hvitløkspresse til å lage små gresstuster 🙂 Lykke til!

 2. Tusen hjertelig takk :O) Dette skal bli gøy!! Gleder meg å se jentene når de får sett denne kaken – satser på at jeg får den til…he he :O) Håper det :O) Tror som du at jeg kutter ut sitronene og erstatter litt av kakaoen med Oboy-pulver 🙂 Takk for gode tips – ikke minst raskt svar – og en kjempeflott side med masse god inspirasjon 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s