Smeltende iskrem og blomstrende cupcakes til sommerfest

I dag har vi vært på sommerfest i barnehagen til Hedda, og jeg ville ikke vært mye til bakeblogger om jeg ikke stilte med bakst for anledningen 😉 Jeg bestemte meg for å lage en kake og cupcakes. Kaken er Nesquick-kake med jordbærkrem og melkesjokoladekrem, toppet med sjokoladeganache. Jeg valgte å pynte den med en «iskrem» som smelter utover kaken. Selv om sommeren lar vente på seg her i Bergen kan vi jo late som 😉 

Nesquick-kake

150 g smør

10 dl mel

2 dl Nesquickpulver

5 dl sukker

1 ss natron

7,5 dl kulturmelk

Smelt smøret og la det kjøle seg litt ned. Bland de tørre ingrediensene, tilsett så kulturmelken, og til sist det smeltede smøret. Stekes nederst i ovnen på 200 g i ca 45 minutter. Jeg brukte en form på 26 cm. 

Melkesjokoladesmørkrem

200 g mykt smør

500 g melis

1-2 ss vaniljesukker

2 egg

200 g smeltet melkesjokolade

Pisk smør, melis og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Ha i den smeltede sjokoladen, og smak til med et klyp salt.

Jordbærkrem

200 g mykt smør

500 g melis

1-2 ss vaniljesukker

2 egg

2 dl jordbærpuré (200 g jordbær og 2-3 ss sitronsaft gis et kjapt oppkok og stavmikses. Sil og avkjøl)

4-5 dråper Lorann oils jordbærolje (kan sløyfes)

Pisk smør, melis og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Ha i jordbærpuréen gradvis, miks underveis. Smak til med jordbærolje, et par dråper av gangen. Oljen er ikke nødvendig, men fremhever smaken på en veldig god måte – kremen smaker jordbærmilkshake 🙂

Sjokoladeganache

3 dl fløte

300 g sjokolade

1 ss glukose (kan sløyfes, men gir fin glans)

Knekk sjokoladen i en bolle, ha i glukosen, og varm fløten til kokepunktet. Hell den varme fløten over sjokoladen og glukosen og rør til en helt glatt og blank «saus». Avkjøl før den øses på kaken. Kan også settes kaldt og bli stiv, da kan den piskes opp til tykk krem. 

   

 

Cupcakesene valgte jeg å pynte i et tema som passer til barnehagens avdelinger: Smørblomst, hvitveis, blåklokke og forglemmegei. Dermed ble det blomstrende cupcakes. Inni finner vi vaniljecupcakes, noen med bringebær, noen med blåbær, noen med sjokolade, og noen naturelle. Alle er toppet med ostekrem og pyntet med sukkerpasta-blomster og perler.

Vaniljecupcakes

Denne oppskriften er til 12 cupcakes, jeg firedoblet i dag.

100 g mykt smør

1,5 dl sukker

Piskes hvitt og luftig.

2 egg has i, ett av gangen, rør mellom hvert.

3,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

2,5 dl fløte el melk
1 ts vaniljepaste/ekstrakt eller tilsvarende.

Det tørre siktes i, deretter fløte/melk og vanilje. Denne gangen stakk jeg ulike smakstilsetninger nedi cupcakesene; friske bringebær, blåbær  og sjokolade. Stekes ved 200 g midt i ovnen i ca 20 minutter.
   
     

Ostekrem

Denne porsjonen rekker til 24 cupcakes, jeg doblet i dag.

100 g mykt smør

Ca 300 g melis

1-2 ss vaniljesukker

200 g kremost

Salt og sitronsaft

Miks smør, melis og vaniljesukker lyst og kremet. Det ser først for tørt ut, men samler seg og blir fluffy. Ha i kjøleskapskald kremost, ikke miks for mye når denne er i. Smak til med salt eller sitron.  

        

Kakene ble veldig godt mottatt, og det er alltid koselig. Da gjenstår bare å ønske dere en riktig fin torsdagskveld! 

Stine 🙂


Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s