Matmuffins med ost og skinke pyntet Stineskaker-style

Som dere kanskje har sett en sjelden gang i blant er det ikke baaaare kaker jeg lager. Jeg er også glad i å lage mat, og baker også gjerne sunnere ting. Dette var en sånn dag. Jeg er medlem i en matlagningsgruppe på facebook og kom over denne oppskriften på matmuffins med ost og skinke. Jeg tenkte at disse sikkert ville være en slager hos mine søte små som er veldig glad i nye ting i matpakken sin 🙂 

Grove matmuffins med ost og skinke (12 stk.)

4,5 dl grovt mel (sammalt hvete, fibra fullkorn el.l)

0,5 dl havregryn

2,5 ts bakepulver

50 g smør

2 dl melk

1 egg 

100 g revet ost (jeg brukte Jarlsberg)

100 g smårettskinke

Bland sammen det tørre, smelt smøret og bland med melk og egg. Alt blandes sammen før ost og skinke vendes inn. Ha i muffinsformer plassert i muffinsbrett. Isskje er genialt til å fordele røren (deigen..) Stekes ved 250 grader midt i ovnen i 13-15 minutter. 

Jeg toppet mine med en liten «klatt» Philadelphia, en paprikablomst og agurkblader, samt et lite pepperdryss. Pyntes det som pyntes kan!

   
 
Ungene likte disse veldig godt, personlig synes jeg de ble litt for kompakte, så kommer til å justere oppskriften litt hvis jeg lager dem igjen. Men ellers et veldig godt alternativ til kjipe brødskiver i matpakken 😉

Stine 🙂

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s