Sommer og markblomster

Herlighet, det er bare et par dager siden forrige kake, og allerede hadde jeg abstinenser etter baking og pynting. I går laget jeg opp en del kakebunner slik at jeg kjapt kan sette i gang med pynting når ånden kommer over meg. Masse deilig «Annas favorittsjokoladekake»:

20140704-001728-1048008.jpg

I dag har jeg laget en liten sommerkake til oss her hjemme. Bunnen er altså «Annas favorittsjokoladekake», delt i fire lag – plass til mye fyll med andre ord! Jeg fylte den med litt reste-krem jeg hadde i frysen fra tidligere prosjekter. Det ble to lag Kindermaxi-krem, ett lag sjokoladesmørkrem, et generøst dryss hakket melkesjokolade og marsipanlokk og -pynt.

Når det gjelder pynten har jeg latt meg inspirere av sommerlige markblomster. Jeg husker godt at jeg plukket massevis av buketter med villblomster i sommerferiene da jeg var liten, og med små barn i hus får jeg stadig noen sammenklemte smørblomster eller liknende når vi er ute på tur:-) Å lage blomster er utrolig gøy! Pirkeabeid, så absolutt, men kjempekjekt å dille med.

20140704-002538-1538402.jpg

Blomstene jeg har prøvd meg på her er prestekrage, blåveis og hvitveis, smørblomst, forglemmegei og rødkløver. Kløveren var litt vanskeligere enn jeg hadde sett for meg, men jeg endte opp med å dytte marsipan gjennom en hvitløkspresse og lage en rund form etterpå. Ikke helt naturtro kanskje, men sjarmerende hjemmelaget:-) De andre blomstene er laget med diverse utstikkere, og deretter har jeg malt og limt på bittesmå marsipankuler for å best mulig etterape bildene jeg fant på Google underveis. Kanten nederst er smørkrem som jeg farget grønn, og sprøytet med en tipp som gir gressaktig utseende.

Her kan dere se det endelige resultatet, kaken skapte sommerstemning her i huset (og litt surmuling fra mannen som egentlig prøver å leve sunt, men stadig saboteres av en bakeglad kone):

20140704-003752-2272397.jpg

20140704-003751-2271575.jpg

20140704-003751-2271947.jpg

20140704-003751-2271202.jpg

Neste prosjekt kommer allerede i helgen, vi får besøk av min mor, og jeg har lovet henne kake. Nøyaktig design er ikke avklart enda, har så mange idéer, så jeg må sortere dem litt, selv om jeg helst vil gjøre alt på én gang!

Stine 🙂

Reklame

2 kommentarer om “Sommer og markblomster

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s