Sukkersøte vaniljecupcakes

En runde cupcakes snek visst litt i køen av planlagte bakverk. Cupcakes er så koselig å lage! Også så kjapt og enkelt. Denne typen baking drev jeg mye med før jeg fikk øynene opp for store kaker og dekorering, har ikke tall på hvor mange runder med cupcakes og makroner som har kommet ut av ovnen min 🙂 I dag har jeg laget vaniljecupcakes med vanillabeanfrosting. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskrifter fra bloggen Passion4baking, men jeg har gjort noen endringer for tilpasse dem til egen smak, har blandt annet tilsatt litt salt i røren, og salt og sitron i frostingen, noe jeg nesten alltid gjør når jeg baker for å unngå at det blir for søtt. Tro meg, cupcakes’ene ble mer enn søte nok likevel 😉 Jeg eksperimenterte også med å tilsette en god klatt vaniljekrem i røren, og det ble veldig saftig og godt! Oppskrift kommer her:

Vaniljecupcakes

(Ca. 30 stk. i normal størrelse)

200 g smør (mykt, jeg kjører det noen sekunder i mikroen)

3 dl sukker

4 egg

7 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljeekstrakt

1 ts salt

3 dl fløte eller melk

2 dl vaniljekrem

Begynn med å røre smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg av gangen, rør godt mellom hvert egg. Deretter siktes mel og bakepulver i. Rør forsiktig, og tilsett så fløte, vaniljekrem, vaniljeekstrakt og salt, miks til alt er blandet, men ikke for mye, da blir det seigt. Kan fint bruke bare fløte eller melk om man ikke har vaniljekrem i huset, dette var for meg et vellykket eksperiment med vaniljekremrester jeg hadde stående, men det er ikke nødvendig 🙂 bruker du bare fløte eller melk trenger du 5 dl.

Fyll muffinsformer 3/4 fulle, og stek på 200 grader i ca 20 minutter midt i ovnen. Sjekk med kakenål at de er gjennomstekt før de tas ut. Avkjøl på rist.

Deilige, nystekte cupcakes som luktes i hele huset:

20140708-011730-4650136.jpg

20140708-011729-4649734.jpg

20140708-011730-4650567.jpg

Her er de pyntet med vanillabeanfrosting, som er veldig søtt, veldig klissete og veldig godt (i små doser). Her er oppskriften på denne:

Vanillabeanfrosting

(Stor porsjon! Jeg laget litt på 3 eggehviter, og tilpasset resten av oppskriften deretter, og jeg hadde nok til ti cupcakes)

7 eggehviter

450 gr sukker

Frø fra en vaniljestang (jeg brukte en ts vaniljepulver i stedet. Ikke det samme som vaniljesukker!)

2 ss sitronsaft

2 ts salt

Farge

Ha eggehvite, sukker og vanilje i en bolle. Plasser bollen over en gryte kokende vann, og pisk for hånd til alt sukkeret er oppløst (slurves det her vil frostingen «knase»). Dette tar ca. 5 minutter. Når sukkeret er smeltet tas blandingen av gryten og piskes med håndmikser eller tøm over i kjøkkenmaskin. Pisk til frostingen er tykk og hvit og ikke faller sammen når man lager møster i bollen. Tilsett salt og sitron – smak deg frem! Så kan du ha i farge hvis du ønsker det. Jeg har brukt en ørliten dråpe av Sugarflair pink i min denne gangen. Sprøyt på avkjølte cupcakes og dekorer gjerne med perler eller annen pynt for å sette prikken over i’en 🙂

Jeg drysset bare noen perler over tilslutt, så ble det akkurat passelig rosa og sukkersøtt:

20140708-011837-4717415.jpg

20140708-011836-4716864.jpg

20140708-011836-4716443.jpg

Nå gleder jeg meg til neste kakeprosjekt hvor jeg får dille og dalle, og utfolde meg litt mer kreativt, tenkte jeg skulle lage kake igjen i morgen eller onsdag. I dag har jeg nemlig også laget intet mindre enn 2,5 kg hjemmelaget sukkerpasta for første gang, og den må jo prøvekjøres før jeg skal bruke den på en festkake i helgen.

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s