Høstlig hurra for mamma

Dagens kake er en bursdagskake til mamma som har bursdag neste uke, og siden mine foreldre er på besøk denne helgen har vi en tidlig feiring av henne. Og da må det kake til! Mine foreldre er begge naturmennesker som trives best på hytten på fjellet, så jeg tenkte at en naturinspirert kake kunne være passende. Siden naturen viser seg i nydelige høstfarger for tiden var dette fargeskalaen jeg jobbet utfra da jeg laget denne høstkaken. Og siden jeg har et nytt form-sett med hexagon, ble det en slik for å prøvekjøre dem 🙂

Kaken er en sjokoladekake med blåbærmousse (laget av blåbær plukket ved hytten deres på Hovden) og melkesjokoladekrem, trukket og pyntet i marsipan.

Jeg har laget masse fargerikt høstløv ved å delvis kna sammen oransje, gule, røde og grønne farger og stukket ut blader som er tørket i ulik fasong. Jeg har også laget noen sopp, stein, grener, en stubbe og et lite pinnsvin. Gresset rundt kaken er av smørkrem, og jeg har også brukt dette til å lage «blåbærlyng» med blå sukkerperler. Et slitt treskilt med «gratulerer» på foran på kaken.

Her er noen bilder dere kan titte på:
IMG_7229.JPG

IMG_7228.JPG

IMG_7221.JPG

IMG_7225.JPG

IMG_7224.JPG

IMG_7223.JPG

IMG_7222.JPG

IMG_7236.JPG

IMG_7237.JPG

IMG_7232.JPG

Og med barn i hus måtte kaken så klart serveres med lys på, selv om det kanskje var noen flere år en tre som ble feiret 😉

IMG_7247.JPG

Nå gleder vi oss til å smake på kaken etter middag, jeg er veldig spent på hvordan det funker med blåbærmoussen. Gratulerer med dagen på forskudd, mamma!

Ha en riktig god helg!

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s