Sunne og sukkerfrie (?!?) havrelapper

Ja, dere leste riktig: sunne. Og sukkerfrie. Før dere klikker dere ut i vill panikk, eller rapporterer siden hacket av helsekostfanatikere med onde hensikter, hear me out.

Det er ikke ofte jeg slår til med sunne oppskrifter. Det er ikke til å skyve under en stol at det stort sett er ting med mye smør, sukker og sjokolade som kommer ut av ovnen min. Men i mandagens ånd har jeg laget en sunn lunsj til meg selv. Sukkerfrie havrelapper. De er saftige og smaker veldig godt, treåringen i huset tror alltid at hun får noe snop når hun får servert disse, og de er superpopulære i matboksen i barnehagen. Absolutt verdt et forsøk, her kommer oppskrift:

Sunne, sukkerfrie havrelapper

5 dl lettkokte havregryn
3 dl havremel
1 ts natron
0,5 ts salt
1 ss erythritol (kunstig søtning, jeg kjøper på Iherb, men dette kan uten problem droppes helt, eller erstattes med litt vanlig sukker)
0,5 ts vaniljepaste
5 egg
Ca 6 dl kulturmelk

Det tørre blandes sammen, rør inn melken og eggene, ha i vaniljepaste, og spe eventuelt med litt mer kulturmelk hvis røren har svellet mye. Dette er en ganske stor oppskrift, jeg pleier å sette resten av røren i kjøleskapet til de neste par dagene, da må den spes med melk før bruk, men lappene blir ekstra gode dagen etter synes jeg. Man kan selvfølgelig også minske oppskriften. Lappene stekes på middels varme i litt smør til de er gyldne. Server med syltetøy, bær, eller hva du nå måtte foretrekke.

De ser ikke så skremmende sunne ut, hva? De ser egentlig ganske gode ut:

IMG_7602.JPG

IMG_7603.JPG

IMG_7604.JPG

Enjoy, og ha en fin mandag. Neste innlegg herfra blir nok av den mer sukrede, kremete typen 😉

Stine 🙂

Reklame

En kommentar om “Sunne og sukkerfrie (?!?) havrelapper

  1. Tilbaketråkk: Feriebakst; kaker og cupcakes | Stines kaker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s