Når en pepperkakebaker baker….

…Julas obligatoriske pepperkaker må det overflod av icing og nonstop til 😉 Pepperkaker er en av de faste slagene til jul her i huset. Kjekt for store og små å lage, og veldig godt. Gitt at de er riktig pyntet så klart. Jeg skulle gjerne sittet og pirket og dillet med tynne sprøytetipper, og laget snirklete mønster og jålete design, men ingen her i huset, meg selv inkludert, er særlig interessert i å spise dem hvis man er kjip med nonstopen. Så da blir det fargerike, glorete pepperkaker hvor alle får delta i pyntingen 🙂

Jeg bruker denne oppskriften fra Trines matblogg:

http://trinesmatblogg.no/2011/12/02/verdens-beste-pepperkaker-ingefaerkaker/

Men jeg, og spesielt mannen synes de er for lite krydret, så bruker ganske mye mer krydder enn det står i oppskriften, type 1 ts blir 2 ss 😉 Mye bedre! Bytter også ut halvparten av den lyse sirupen med mørk, blir litt mer dybde i smaken da, synes jeg. Pyntes med royal icing (melis, eggehvite og litt sitron) som blir helt hvit og stiv, og ser mye bedre ut enn bare melis og vann. Og selvsagt masse nonstop!

IMG_8401-0.JPG

IMG_8418-1.JPG

Umiddelbar julestemning 🙂

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s