Saftig Cafe Sting sjokoladekake med roseswirls og perler

Helgens kosekake ble denne gang en kake jeg har lest om mange ganger på diverse bakegrupper og bakesider, den er rett og slett litt beryktet som en fantastisk kake, og ikke minst krem. Anledningen har ikke bydd seg å lage den før nå, men i går bestemte jeg meg for å teste. Jeg fikk oppskriften inne på Facebookgruppen Hele Norges kaker, og den skal visst være den orginale oppskriften fra Cafe Sting i Stavanger 🙂

Cafe Sting sjokoladekake

Bunn:
6 egg
270 g sukker
210 g smør
75 g god kokesjokolade
225 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Smelt smøret og ta det av platen. Tilsett sjokoladen, la den smelte og rør godt sammen. Sett det til siden til avkjøling så lenge.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver oppi eggedosisen. Vend det forsiktig om, men pass på å få med alt melet for å unngå klumper.

Tilsett det smeltede smøret og sjokoladen, og bland godt inn med en slikkepott. Pass på å ikke slå luften ut av blandingen. Jeg tipper bollen på skrå og «skjærer» med slikkepotten i åttetallsbevegelser, på samme måte som med sukkerbrød.

Ha røren i en smurt kakeform på 25 cm, jeg bruker alltid bakepapir både i bunn og oppover sidene når jeg steker kakebunner. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter, sjekk med kakenål.

Krem:
8 egg
460 g sukker
3 dl kremfløte
500 g meierismør
200 g god kokesjokolade

Ha egg, sukker og fløte i en kjele, kok opp over middels varme, pass på så det ikke svir seg i bunnen – rør godt! La koke 1 minutt før kjelen tas av varmen og smør og sjokolade tilsettes, la smelte. Jeg hadde også i et lite klyp salt, som jeg gjør i omtrent alt med sjokolade, det smaker så godt! Rør godt så kremen blir jevn, blank og glatt. Det er viktig at den ikke er kornete. Sett i kjøleskapet over natten eller rundt 6 timer så kremen blir godt avkjølt og fast. Pisk opp med håndmikser for en luftigere krem.

Del kaken i tre og fordel kremen mellom lagene, jeg tok ganske tynne lag krem inni kaken siden jeg skulle lage roseswirls utenpå, og ikke ville drukne kaken i krem. Jeg brukte tipp 1M for å lage rosene, og pyntet med litt strø og perler – enkelt og greit!

2015/01/img_9023.jpg

2015/01/img_9024.jpg

Dette var en veldig god kake, og det var kjekt å endelig få testet oppskriften. Jeg synes kremen smakte som sjokoladefondant-deig før jeg hadde den på kaken, men sammen med kakebunnen ble det veldig godt. Bunnen er litt lettere og luftigere enn for eksempel Annas favorittsjokoladekake, samtidig som den er saftig på grunn av smøret og den smeltede sjokoladen. Absolutt verdt å teste for dere andre sjokoladeelskere der ute 🙂

God helg!
Stine 🙂

Reklame

4 kommentarer om “Saftig Cafe Sting sjokoladekake med roseswirls og perler

 1. Hei Stine!

  Lagde kaken og selv om bunnen var fantastisk så ble sjokoladekremen sykt flytende.
  Ikke egnet til å lage noen dekorasjoner av.
  Fulgte oppskriften til punkt og prikke – har du opplevd lignende?
  Så fin ut i kjøleskapet, men i romtemperatur ble det bare søl.

  • Hei! Så kjedelig. Har ikke opplevd det de gangene jeg har laget den, så kan ikke gi noe sikkert svar. Egg, sukker og fløte fikk koke opp og boble et minutts tid? Hvis det ikke har kokt opp vet jeg at det gjør suksesstertekrem, som har samme base, suppete. Ellers, sto kremen lenge nok i kjøleskapet (6 timer minst), og pisket du den godt opp etterpå, luften som mikses inn gjør den stivere, som med vanlig fløtekrem. Alternativt, kan du ha pisket så mye at den skilte seg? Og siste mulighet jeg kan tenke på, var konsisten bra når du hadde den i sprøyteposen, men så ble det klin? Krem smelter i varme hender og varme rom, og kan derfor bli for bløt om du dumper hele porsjonen i sprøyteposen samtidig. Jeg tar litt om gangen, og oppbevarer gjerne resten i kjøleskapet mens jeg jobber. Å sprøyte kjapt er også lurt 🙂 men selvfølgelig, den skal jo holde fasongen når du sprøyter, og kaken er ferdig. Står den lenge fremme vil man kanskje oppleve at feks swirls siger litt, men skal ikke renne ut som en saus. Bare litt brainstorming fra meg, siden jeg ikke har vært borti den problemstillingen, håper det går bra om du tester igjen! Dette er visstnok orginaloppskriften på stingkake, og jeg vet mange er veldig fornøyd med den, meg selv inkludert 🙂

 2. hei stine jeg har laget kaken etter din oppskrift men må faktisk talt si at kaken var helt perfekt men fyllet var noe av det værste jeg har smakt i mitt liv følget hele oppskriften . men har søkt på oppskriften andre plasser hvor der står noe helt annet skal oppi . gjerne du skulle sett en gang til om din stemme mvh Lkl

  • Heihei! Oppskriften stemmer, og som det står i innlegget er det denne oppskriften som i følge de flinke damene på flere kakegrupper på facebook, er den orginale Sting-kaken. Jeg vet det ligger diverse varianter av den rundt på nett, og det er godt mulig du vil like en annen bedre. Så fremt ingrediensene var gode, kremen ikke skilte seg eller ble brent når du kokte den, må det rett og slett være en smakssak 🙂 dumt du ikke likte den, jeg synes heller ikke kremen var spesielt god alene, men sammen med kaken ble det bra 🙂 Men smak og behag, håper du finner en oppskrift som passer deg bedre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s