Karusellkake i rosa og gull til Noras ettårsdag

Hovedkaken til Noras ettårsdag ble en kake jeg har hatt på min kake-ønskeliste en stund, men ikke helt funnet riktig anledning for, nemlig en karusellkake. Jeg har sett noen flotte eksemplarer og var superinspirert til å lage min egen versjon.

Hele kaken er spiselig, jeg synes det er kjekt når så mye som mulig er spiselig, så jeg laget både basen og taket i kake i stedet for f.eks isopor som jeg har sett noen bruke.
Nærmere bestemt Annas favorittsjokoladekake. Nederste etasje er fylt med kirsebærostekrem og hvite sjokoladechips, smurt opp med sjokoladekrem, taket er fylt med melkesjokoladekrem og nonstop, og skåret i fasong til slutt. Trekk og all pynt i marsipan. Hestene, blondene og all annen pynt er altså spiselig.

Dette var en veldig annerledes kake å lage siden jeg til større grad enn tidligere måtte tenke på «arkitekturen», og finne noen lure løsninger. Søylen i midten er et plasterør fra Coop bygg, grundig skrubbet og kledd i marsipan, hestene henger på stenger av pappsugerør med grillspyd inni, disse går alle til bunns i kaken og støtter taket. Kaken var mer enn stabil nok til å bære rundt og å skjære både oppe og nede, men jeg skal innrømme at jeg likevel hadde litt nerver siden taket med unntak av litt icing på toppen av søylen og grillspydene, lå balansert oppå.

Her kan dere se min utgave av karusellkake:

IMG_9230

IMG_9237

IMG_9216

IMG_9241

IMG_9239

IMG_9240

IMG_9244

IMG_9243

Og den tålte å serveres 😉

IMG_9258

Her er et glimt av kakebordet vi hadde i dag:

IMG_9247

Og ikke minst av bursdagsbarnet selv som storkoste seg med oppmerksomhet og kake:

IMG_9267

Gratulerer så mye lille gullet vårt, du skal se det vanker litt kakerester på den ordentlige bursdagen i morgen også 😉

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s