Uglekake og prinsessecupcakes til Noras ettårsdag

Herlighet som tiden flyr, vårt lille nurk fyller ett år i morgen, og ble feiret i dag. Da måtte det baking til! Og siden Nora er for liten til å ha noen klar preferanse på hva slags kake hun vil ha, fikk mammaens «bake-ønskeliste» bestemme dagens kaker. Først ut ble en uglekake jeg har sett ulike varianter av på nett og har hatt lyst til å prøve meg på.

Inni denne søte uglekaken med sløyfe på toppen finner vi en klassisk marsipanbløtkake bestående av Nettbakerens sukkerbunn, vaniljekrem, bringebærkrem, bringebærsyltetøy, fløtekrem og hakkede valnøtter og sjokolade – Nam!

IMG_9193

IMG_9199

IMG_9194

En veldig morsom kake å lage, enkel, men man må gidde å stikke ut en del rundinger (og det til tross for at jeg tok en latmannsløsning med litt større rundinger enn inspirasjonsbildene), og veldig saftig og god kake 🙂

Nest ut ble gulrot-cupcakes ala ROOM med ostekrem. Jeg har laget den samme oppskriften i liten langpanne tidligere og visste at den var god på smak. Teksturmessig egner den seg nok bedre i kakeform, for jeg synes det var litt vanskelig å få fordelt røren i formene og steke jevnt pga gulroten og eplet. Men de ble nå bra med litt ostekrem pent sprøytet på toppen, og marsipanpynt og perler. Små prinsessekroner og blomster en liten snuppe verdig 🙂

IMG_9181

IMG_9187

IMG_9188

Neste post på programmet ble å lage en kake jeg har fantasert om en stund – karusellkake! Denne kommer i neste innlegg.

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s