Vårtegn: Cherry blossom-dekorert hvit dame

Jeg har lenge hatt lyst til å lage skikkelig Hvit dame med makronbunn, og i dag bestemte jeg meg for å slå til og lage det som en helgekos-kake. Min beskjedne plan slo fullstendig feil, da kaken endte opp på hele 15 cm høy – mye kake med andre ord!

Jeg laget Nettbakerens sukkerbrød, og makronbunn etter følgende oppskrift:

Makronbunn til Hvit dame

3 eggehviter

125 g melis

125 g malte mandler

Eggehvitene piskes stive, mandlene, som du enten kan kjøpe ferdig malt eller kverne selv, blandes med melisen og vendes inn i marengsen. Stekes på 160 grader i ca 40 minutter. Jeg brukte en form på 24 cm. 

Hvit dame skal visst tradisjonelt sett kun fylles med krem og syltetøy, men det synes jeg høres så kjedelig ut at jeg tok meg noen kunstneriske friheter. Jeg endte derfor opp med å fylle kaken med bringebærmousse, vaniljekrem, fløtekrem, valnøtter og hakket sjokolade. Trekk og pynt i marsipan, så klart. 

Utseendemessig er dette en lys og vårlig kake, for å feire at den første vårmåneden starter på søndag (hører du, Bergen?!). Den er pyntet med et kirsebærtre som snirkler seg oppover kaken, masse rosa kirsebærblomster, og noen grønne blader innimellom – enkelt og effektfullt 🙂

God var den og! Og sikkert enda bedre i morgen når den har satt seg litt. Det morsomme med denne kaken er hvordan den står i kontrast til den andre kaken min denne helgen, en vinterbryllupskake, innlegg om denne kommer når paret har sagt sitt «ja» og kaken er servert 😉 God helg så lenge!

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s