Kanelknuter og skoleboller

Mannen stresser over alle bakverkene jeg til stadighet fyller huset med. Så jeg tenkte at jeg skulle lage noe som i det minste kunne fryses ned og dermed være litt mindre tilgjengelig for småspising. Og siden jeg elsker gjærbakst, spising altså, ikke bakingen, bestemte jeg meg for å lage en søt gjærdeig, som i denne omgang ble til kanelknuter og skoleboller. Kanelknutene ser jo litt fancy ut, og da er det med én gang mer fristende å lage 😉 Jeg er enkel sånn! 

Jeg brukte grunnoppskrift fra Trines matblogg (http://trinesmatblogg.no/2011/10/25/rosinboller/) uten rosinene, og fylte kanelknutene med en grøt av smør, kanel, sukker og brunt sukker. Brunt sukker tilfører litt ekstra dybde til smaken, litt karamellaktig. Hadde litt hvitt perlesukker på toppen. Knytingen ser kanskje litt vanskelig ut, men er veldig lett, se fremgangsmåte her: http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/kanelknuter-fra-bakeriet-i-Lom

Skolebollene ble fylt med vaniljekrem, og etter steking toppet med melisglasur og kokos. 

   

 

Yummy sier jeg bare, det er lite som slår fersk gjærbakst! 

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s