Gravidmagekake og cupcakes til babyshower

Min første gravidkake! Hurra! Det er alltid så gøy å prøve seg på noe nytt! 🙂 Ei venninne venter baby i sommer, og da jeg var i Stavanger i forrige uke holdt venninnegjengen en liten babyshower for henne. Jeg tok (så klart) på meg å stille meg bakverk, og siden det ikke var noen kunde, laget jeg akkurat det jeg hadde lyst til: en gravidkake 🙂

Inni kaken finner vi Annas favorittsjokoladekake med melkesjokoladekrem, friske bringebær og hakket sjokolade i «magen», og ROOM gulrotkake med ostekrem i «puppene». Trekk og pynt i marsipan.

Min venninne vet ikke hvilket kjønn de får, så kaken ble ikke typisk rosa eller blå, men derimot pastellgul og pastellgrønn, akkurat passelig nøytralt, eller hva? Jeg trakk mesteparten av kaken med marsipan, men siden hovedpersonen foretrekker kake uten trekk lot jeg deler av puppene være uten marsipan, og laget heller overdelen på kjolen i roseswirls. Jeg laget en stor sløyfe, noen sommerfugler, og baby-klosser. Kanten på kjolen er pyntet med sukkerperler. 

Her er noen bilder i ulike vinkler og lys:   
         

I tillegg til kake laget jeg vaniljecupcakes med hvit sjokoladekrem, selvsagt i samme fargetema. 

Hvit sjokoladekrem:

200 g mykt smør

500 g melis

1-2 ss vaniljesukker

Piskes lyst og luftig.

2 egg has i, ett av gangen, piskes mellom hvert egg. 

200 g smeltet og avkjølt hvit sjokolade tilsettes, og kremen smakes til med salt og sitronsaft så det ikke blir for søtt. Kan farges 🙂

Her er mine cupcakes, også pyntet med marsipansommerfugler og en baby:

  

  


Kakene ble veldig godt mottatt, og det er alltid kjekt å være med på serveringen av egne prosjekter 🙂

  

Gratulerer så mye kjære deg, vi gleder oss masse til å treffe nurket 🙂

Stine 🙂  

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s