Muy bueno! Kinder Bueno: Cupcake-edition

Min absolutte favorittsjokolade gjennom tidene er Kinder Bueno. Faktisk liker jeg den så godt at jeg ikke nøler med å dytte innpå selv om jeg reagerer på hasselnøtter. 

I det siste har jeg laget en del cupcakes, og testet nye smaker og kombinasjoner, så jeg fikk et innfall om at også min yndlingssjokolade fortjente en egen cupcake. Som tenkt, så gjort, så i kveld laget jeg første utkastet til det som med tiden skal bli de perfekte Bueno-cupcakesene. Her kommer oppskriften:

Kinder Bueno-cupcakes (12 stk):

Lyse og luftige sjokoladecupcakes: 

100 g mykt smør

1,5 dl sukker

Piskes hvitt og luftig.

2 egg has i, ett av gangen, rør mellom hvert.

3 dl hvetemel

0,5 dl kakaopulver

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

2,5 dl fløte el melk

1 ts vaniljepaste/ekstrakt eller tilsvarende.

Det tørre siktes i, deretter fløte/melk og vanilje. 

1 pk odense blød nougat

Fordel røren i 12 cupcakeformer plassert i et cupcakebrett. Ha en liten klump myk nougat i midten på hver cupcake, dytt den litt nedi. Stek i ca 20 min på 200 grader midt i ovnen. Når de er ferdigstekte kan de med fordel toppes med en liten bit nougat som smelter utover toppen. Avkjøl helt.


Melkesjokoladekrem:

3 dl fløte

200 g melkesjokolade

Varm fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. Rør godt til alt er oppløst, sett kaldt minst 6 timer, helst over natten. Piskes opp til fyldig krem, ikke overpisk, den kan lett skille seg. 

Jeg pyntet cupcakesene med sjokoladestriper, som på den ekte sjokoladen, og en rute Bueno. Enjoy 🙂
Dette ble veldig godt! Neste gang kommer jeg til å ha litt nougat i kremen også, og kanskje en liten kjeks i bunn av cupcaken for crunch, men ellers vil jeg påstå at det var et meget vellykket eksperiment 🙂

   
 

Fortsatt god helg alle sammen!

Stine 🙂

Reklame

4 kommentarer om “Muy bueno! Kinder Bueno: Cupcake-edition

    • Har ikke prøvd, men kan ikke skjønne hvorfor ikke 🙂 men den vil nok bli veldig lav om du ikke forstørrer oppskriften noe, eller tar en mindre form 🙂

    • Det vet jeg dessverre ikke, har veldig lite erfaring med å bake med hensyn til allergier. Jeg vil tro det går an å trikse den til, det går jo med det meste, men hvordan og mål tør jeg ikke uttale meg om. Lykke til om du tester😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s