Ostekake med gelékjerne og swirls

For en tid tilbake så jeg et bilde på en bakegruppe på Facebook hvor ei hadde laget ostekake med geléen inni. Dette så så stilig ut at jeg bare måtte lage det selv. Jeg brukte min faste oppskrift på ostekake, finnes her:

https://stineskaker.com/2014/07/17/ostekake-med-gelelokk-og-friske-sommerbaer/

Men denne gangen ble fremgangsmåten annerledes. Jeg begynte med geléen, så den skulle rekke å stivne. Jeg fant en form ca halvparten så stor som den jeg skulle lage kaken i, med TETT bunn. Springform er dødfødt. Trust me :p  Geléen laget jeg med halv vannmengde og lot den stivne i den lille formen. Så laget jeg bunnen som vanlig, og hvelvet den lille gelé»skiven» midt på bunnen. Jeg dyppet formen kjapt i varmt vann først, så skle den rett ut. Tilslutt toppet jeg med ostemassen, og satt kaldt til den var helt stiv, helst 6 timer +. Pyntet med noe gullstrøssel min far kjøpte i Sverige, og ostekrem-swirls langs kanten. 

   
   
Veldig artig med nye vrier på gamle klassikere!

Stine 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s