Creamy dreamy Oreo dream-kake

Puh, siste innlegg for denne gang, og nå til helgens synd 😉 Oreokake. Trenger jeg si mer? Den supermektige, kremete, fyldige, sjokoladete (er det et ord?) kaloribomben mange har et lidenskapelig kjærlighetsforhold til. Meg selv inkludert. 

I dag prøvde jeg en oppskrift med fløtekrem sammen med ostekremen, siden jeg har hørt at det skal være veldig godt, og (spoiler alert!) ryktene viste seg å stemme 😉 

Oreo dream-kake:

Bunn: 
300 g oreokjeks
100 g smeltet smør
Kjeksene knuses og blandes med det smeltete smøret, trykk ned i en kakering 23-25 cm plassert direkte på et kakefat. Bakepapir eller folie rundt kanten gjør det lettere å få kaken pen ut. Sett kaldt så lenge. 
Ostekrem:
200 g kremost
2,5 dl melis
0,5 ts vaniljepaste/ekstrakt el.l
Salt og sitron, smak til
3 dl fløte
Pisk kremost, melis og vanilje glatt, smak til med salt og sitron. Stivpisk kremfløten, og vend inn i osteblandingen. Ta av ca 1/3 av ostekremen til senere, sett dette i kjøleskapet så lenge, denne skal på toppen til slutt. Ca 50 g grovhakket oreo tilsettes den resterende ostekremen. Ha over kjeksbunnen og sett kaldt igjen, minst en halv time.
Sjokolademousse:
Her har jeg jukset og brukt en pose. Iiik! Følg instruksen bakpå posen og ha over ostekremen. Kan selvsagt med fordel lage moussen selv. Smekk på fingrene til bakebloggeren her, hehe! Sett kaldt igjen i rundt 1 time.
Pynt: 
Jeg har brukt den resterende ostekremen til å sprøyte rosetter rundt kanten, denne kan også bare smøres på toppen hvis man vil det. Jeg hadde en stripe sjokoladesaus i sprøyteposen for ekstra effekt. Stakk oreokjeks ned mellom rosettene. I midten har jeg pyntet med et hjerte av oreosmuler og noen sukkerperler. Her er det bare fantasien som setter grenser, pynt gjerne med bær, smeltet sjokolade eller annet du måtte ha lyst til 🙂 
Jaja, får starte et nytt og bedre liv en annen dag (eller uke, måned, år…) God helg!

Stine 🙂

Reklame

En kommentar om “Creamy dreamy Oreo dream-kake

  1. Tilbaketråkk: Hurra for Aleks del 2 – kakebordet | Stines kaker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s